Bel ons

0317-613322

Openingstijden

ma t/m vrij 08:00 - 16:30 uur, za+zo gesloten

Inschrijven

Wij hebben genoeg ruimte voor nieuwe patiënten

Bel ons

0317-613322

Openingstijden

ma t/m vrij 08:00 - 16:30 uur, za+zo gesloten

Inschrijven

Wij hebben genoeg ruimte voor nieuwe patiënten

Angstbegeleiding

Bang voor de tandarts? U bent niet de enige! Toch is dit niet nodig. In onze praktijk zijn wij gewend om met dit verschijnsel om te gaan. Wij doen er alles aan alles aan om uw angst zoveel mogelijk – zo niet helemaal – weg te nemen. Bovendien behandelen wij u met de meest moderne apparatuur en volgens de nieuwste technieken, onder verdoving en vrijwel pijnloos. Wij overleggen samen met u wat voor u het beste behandeltraject is. Bij elke stap die wij hierbinnen nemen wordt u begeleid door een speciaal team.

Tips om angst bij kinderen al vroeg te voorkomen
  • Angstpreventie begint in de kinderleeftijd. Neem uw kind daarom zo vroeg mogelijk mee naar de tandarts. Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder een kind went aan de tandarts, hoe kleiner de kans is dat er later angst ontstaat.
  • Voor jonge kinderen is het goed als één van de ouders tijdens de controle of behandeling aanwezig is. Oudere kinderen kunnen proberen het zelf te doen. Daardoor krijgen ze meer zelfvertrouwen.
  • Blijft u er als ouder bij, laat dan zoveel mogelijk over aan de tandarts. Doe geen valse beloftes, zoals: “Je voelt absoluut niks”. Als het dan toch pijn doet, kan uw kind zich verraden voelen.
  • Er is niets op tegen uw kind te belonen als het zich flink houdt. Een klein presentje, laat uw kind een uurtje langer opblijven of verzin iets anders leuks.